Geschiedenis

Air Consult Engineering (ACE) werd opgericht in 1987 en ontwikkelde zich voornamelijk als een ontwerponderneming voor mechanische/elektrische installaties en apparatuur in de bouwsector (vastgoed, banken, verzekering, …).

ACE droeg in die hoedanigheid bij tot grote, welbekende projecten in Brussel, zoals de Proximus Towers, het Pegasuspark in Diegem, de renovatie van het Pachecogebouw van Dexia, het Beaulieugebouw in Oudergem, het KBC-hoofdkwartier in Brussel, ...

Vanaf 1995 werden de activiteiten vervolgens gediversifieerd naar de farmaceutische sector toe, waarbij de onderneming als snel erkend werd voor haar technische expertise op het vlak van Clean Rooms, dierenverblijven, laboratoria en aanverwante voorzieningen (kweekkamers, ontsmettingsprocessen, isolatoren, ...).

Vandaag kan ACE hierdoor bogen op tal van referenties bij grote farmaceutische bedrijven zoals GlaxoSmithKline Vaccines, Pfizer, UCB-Pharma, Baxter BioScience, Lilly, Zoetis, Innogenetics, Catalent en MDS-Nordion.

Vanaf 2010 opteerde ACE voor een verdere diversificatie en werd de onderneming ook actief in de gezondheidszorg, onder meer bij de Cliniques Universitaires Saint-Luc in Brussel, het UZ Leuven, het CHR Namur, het CHU Liège, het CH Huy en het CHU Charleroi, voor het ontwerp en de bouw van kritieke zones (apotheek, menselijke lichaamsmaterialen, ...)

In de biotechsector hielp ACE startende ondernemingen actief op het vlak van celtherapie (Bone-Therapeutics en Promethera) dan weer met de bouw van hun GMP-productiefaciliteiten.

ACE ondersteunt organisaties bij de initiële projectomschrijving (adviesverlening inzake GMP-PIC/S), het ontwerp, de bouw, de inbedrijfstelling en de kwalificatie/validatie van gespecialiseerde faciliteiten waarvoor strenge beperkingen gelden (voornamelijk in verband met contaminatiebeheersing) en dat doorheen hun hele levenscyclus (onderhoud, audits, ...).

Via de projecten die ze al realiseerde, verwierf ACE erkenning als pionier op het vlak van rationeel energiegebruik via diverse toepassingen: warmteterugwinning, warmtepompen, ijsopslag, lichtmanagement, vrije koeling, ... Sinds 2006 is ACE bovendien gecertificeerd als 'Energie-expert' door het 'Waals Gewest' (AMURE, PEB, ...).

En in 2009 werd ACE ook ISO 9001-gecertificeerd.

Vandaag heeft de onderneming 50 werknemers in dienst, boekt ze een omzet van € 5,3 MM en groeide ze sinds 2005 gemiddeld met 20% per jaar. Hoewel het bedrijf aanvankelijk in Brussel gevestigd was, verhuisde ACE in februari 2005 naar de Aéropôle van Gosselies.